Panelinizin sol menüsünden Numaralarım sekmesi tıklanır. Açılan sayfada size tanımlı numaralar burada otomatik listeleecektir.
IVR oluşturmadan öce ses dosyası eklenmelidir. Sanal santral sayfasına giriş yapıldıktan sonra IVR bölümünden ses dosyaları sekmesi tıklanır. Açılan pencerede ses kaydı yapabilir, dışardan ses dosyası yüklemek için dosya yükle kısmına ses dosyamızı sürükleyip bırakabilir veya tıklayıp açılan pencerede dosya yolunu gösterebilirsiniz.
Not: Ses dosyanız düzgün çalışabilmesi için uzantısı wav ve hızının 8000 olması gerekmektedir.
Zaman Koşulları genel olarak mesai saatlerinde, mesai sonrasına ve tatillerde kullanılır. Örneğin Bir işletme düşünelim Hafta için sabah 8.30’da mesai başlayıp akşam 18.30’da mesai bitmekte ve hafta sonları Çalışmamaktadır, çalıştığı zamanlarda normal IVR çalmasını ilgi departmanlara yönlendirme yapmasını, hasta sonu ve mesai sonlarında ise Ses dosyası çalıp Cep numarasına yönlendirmek istiyoruz. Bunun için hapta için 08.30 ile 18.30 arasını kapsayan bir zaman koşulu oluşturmamız gerekiyor. Sonrasında Numaralarım kısmında uygulayacağımız numaramızda zaman koşulunu aktif edip birinci sıraya oluşturduğumuz zaman koşulunu seçip ilgili IVR yönlendirebilir, bir alt satırda geri kalan zamanlarda ilgili ses dosyası çalınıp cep telefonuna yönlendirile bilinir.
Zaman Koşulu Oluşturma; Sanal Santral Sayfasından santral sekmesinde sol menüden Zaman Koşulları tıklanır. Açılan pencerede ekle () butonuna tıklanır. Açılan pencerede Saat aralığını haftanın günlerini seçilip kaydedilebilir. Gelişmiş seçeneklerde örnek olarak yılda bir olan tatiller için işlem yapabilirsiniz örnek kurman bayramı için.